24 Şubat 2010 Çarşamba

Eksi Soslu Tavuk


Mukemmel bir lezzet.
Kesinlikte yapin,pisman olmazsiniz...

MALZEMELER:

•500 gr piliç eti ( ben kusbasi dogranmis piliç gogus kullandım )
•1 adet limon suyu
•2 çorba kaşığı zeytinyağ
•3 diş sarımsak
•Tuz
•Dereotu

YAPILISI:

1)Tavuk etlerimizi yıkayıp bir teflon tavaya alıyor ve 1 çay bardağı su ilave ederek orta ateşte suyunu çeken kadar pişiriyoruz.

2)Bu arada 1 adet küçük limonun suyunu sıkıp içine ezilmiş sarımsak, ince dogranmis dereotunu ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırıyoruz.

3)Tavuklar suyunu çekip hafif kızarınca sosumuzu dökerek tuzumuzu da ilave ederek 1 -2 dak tavuklarla özleşmesini sağlıyoruz.

Kurtarici Tavuk


Kurtarici yemeklerimden..

Tavuk severler için hem yapımı hem de yemesi çok kolay:) bir fırın yemeği..


MALZEMELER

3-4 tavuk butu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz, isteğer göre karabiber, kırmızı biber.

YAPILISI

1)Tavuklar salça, yoğurt, dövülmüş sarımsak, tuz ve baharat karışımı ile iyice ovulur.Tercihen 1 saat buzdolabında bekletilir..

2)Daha sonra fırın tepsisine dizilir..İsteğe göre yanına patates, havuç da ekleyebilirsiniz.. 45 dk.pişirin..

23 Şubat 2010 Salı

Et Fajitas



MALZEMELER:
500 gr. dana strogonof-ince şerit halinde kesilmiş
250 gr. arpacik sogan
2 adet carliston yesil biber
2 adet kirmizi biber
3 corba kasigi soya sosu
Lavas ekmek
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 paket soya filizi
Tuz, karabiber, kimyon, dilerseniz acı pul biber

YAPILISI:
1)Wok tavada sogani ve sarimsagi zeytinyagda kavurun. Sonrasinda ince ve uzun dogranmis biberleri ekleyin.
2)Soya filizi de ekleyip wokta cevirmeye devam edin.
3)Etleri ilave edin, ve suyunu cekene kadar pisirin.
4)Soya sosu,kimyon, tuz ve karabiber ilave edip 5 dk daha wokta cevirin.
5)Lavas ekmegine sarip durum seklinde sunum yapin.

Kuslarim.........




16 Şubat 2010 Salı

Cafe De Paris Soslu Biftek



MALZEMELER:

3 corba kasigi zeytinyagi
1 adet rendelenmiş soğan
1/2 paket krema
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
200 gr. mantar
tuz

YAPILISI:

1)Zeytinyaginda soğanı soteleyin. Sonra hardalı ilave edin.
2)Baharatların hepsini ,mantarı ve tuzu ilave edip, kremayı katın. İki dakika kaynatıp altını kapatın.
3)Sıcakken pişmiş etin üzerine döküp yanında kızarmış patatesle servis edin.

Zeytinyagli Bezelye



Tarif Portakal Agacindan...Bayılıyorum tariflerine..

MALZEMELER:

1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
500 gr. dondurulmus bezelye
2 adet patates
1,5 litre kaynar su
tuz

YAPILISI:

1. tencereye yağı, yemeklik doğranmış 2 soğanı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alın. soğanlar ölene kadar kavurun.

2. domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. kavurmaya devam edin.

3. daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin. bir iki defa karıştırın. tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.)

4. piştikten sonra tuzunu ekleyip servis yapın.

2 Şubat 2010 Salı

Ispanakli Tavuk Sarma



MALZEMELER:

6 adet göğüs eti (avuç içi büyüklüğünde dövülerek inceltilmiş)
½ kg ıspanak
1 adet soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
2 kaşık tereyağı (sıvı yağ da olabilir)

YAPILISI:

1.Bir tencerede küçük doğranmış soğanlar 2 kaşık tereyağ da hafifçe sarartılır. domatesler ilave edilir.

2.Ispanaklar küçük doğranıp eklenir. Hepsi beraber suyunu çekene kadar kavrulur. İsteğe bağlı tuz ve karabiber eklenir.

3.Pişirdiğimiz ıspanaklı harçtan piliç göğüslerinin ortasına konup sigara böreği gibi sarılır. Kürdan batırarak kapatılır. Firin tepsisinde 220 derecede 25 dakika firinlanir.

NOT: Ispanakli harc icerisine ayrica bir dilim dil peyniride ekleyebilirsiniz.

Sebzeli Kuskus




MALZEMELER:

1.5 su bardağı kuskus,
2 adet havuç,
2 adet sivribiber,
2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ya da sadece su,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber
Sıvıyağ

YAPILISI:

1.Havuçları rendeleyin, biberleri halka halka doğrayın.
2.Tencereye yağı koyup kızdırın.
3.Biberleri, kuskusu ve havuçları ekleyip kavurun.
4.Salçayı da ekleyin. Domates de koyabilirsiniz.
5.Suyu, tuzu ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte pişirin.
6.Demlendirip servis yapın.