27 Mayıs 2010 Perşembe

Zeytinli Cips


Malzemeler:

2 adet yufka
1 çay bardağı zeytin ezmesi
3 yemek kasigi zeytinyag
Kekik

Yapilisi:

1)Zeytin ezmesi zeytinyagi ile acilir.Yufka tezgaha düzgünce serilir.Uzerine zeytin ezmesi sürülür.
2)Üzerine kekik serpilir.
3)Ikinci yufka diger yufkanin uzerine kapatilir.
4)Bardak yardimi ile yuvarlak parcalar kesilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
5)175 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Notlar: Dilerseniz resimdeki gibi ucgen kurabiye kalibi ile kesip ucgen seklini verebilirsiniz.Ev yapımı domates salçası ve fesleğen karışımı olarak da yapılabiliceğini düşünüyorum.

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Alis-Veris


Accessories dan bu hafta aldigim botlar...
Superler degilmi?

Cikolatali Acibadem Kurabiyesi

Tarif Portakal Agacindan.. Cok lezzetli oldular..Komsular birde tarif isteyince cok mest oldum :)

Malzemeler:

•3 yumurtanın akı
•250gr pudra şekeri
•1 tatlı kaşığı limon suyu
•1 tutam tuz
•150gr rendelenmiş çikolata
•100gr çekilmiş fındık
•100gr çekilmiş badem
•ayrıca 20-25 kağıt kek kalıbı

Hazırlanması:

1.Yumurta aklarını katı hale gelene kadar çırpın. Kalan malzemeyi ekleştırın.
2.2 tatlı kaşığı yardımıyla malzemeyi kağıt kalıplara paylaştırın.
3.130C'de 40-45 dak. pişir. Piştikten sonra çok fazla soğumalarına fırsat vermeden kalıplardan çıkarın. (Çok soğumuş olurlarsa kalıpların tabanını hafifçe suya daldırarak çıkartabilirsiniz.)

25 Mayıs 2010 Salı

Seker Hamurlu Ilk Kurabiyeciklerim...






Cok guzel gozukuyorlar degil mi?

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Sutlu Havuc Corbasi


Malzemeler:

2 adet havuç
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
3 su bardağı et suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber

Yapılışı:

1)Bir tencereye yağla, rendelenmiş havuçu bırakıp 1 dakika kavurun. Unu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
2)Sütü ve et suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alıp 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edin.

Zeytingyagli Mantarli Enginar Dolmasi

Malzemeler:

6 adet enginar
400 gr. mantar
2 adet orta boy soğan
1 adet limon
tuz, karabiber, kimyon
süslemek için;
bir kaç dal maydanoz
domates

Yapılışı:

1)Temizlenmiş enginarları limonlu suda haşlayıp, süzün. Mantarları limonlu suda yıkadıktan sonra süzün. Teflon tavayı iyice ısıtıp mantarları suyunu salıp çekene dek kavurun.
2)Soğanları zar şeklinde doğrayıp zeytinyağında 6-7 dakika kadar kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip tatlandırın. Enginarları servis tabağına yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz mantarlı karışımı içlerine paylaştırın. Maydanoz ve domates ile süsleyin...

21 Mayıs 2010 Cuma

Ilk Seker Hamuru Pastam



Huzurlarınızda ilk seker hamuru pastam..
Sirin biraz bayilmis gibi duruyor.Maalesef bir turli oturur sekilde duramadi kendisi..

Hazir kakaolu pandispanya kullandim.
İc kreme olarak cikolatali creme ole..

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Seker Hamurlu Pasta


Seker Hamurlu pasta icin baslangic pastasi..
tarif yarim olcu,23 cm lik kalip icin ideal...

Emel Basdogan dan yine tarif..muhtesem tarifleri var..

Malzemeler
Keki için;
6 yumurta
170 gram toz şeker
110 gram un
1/2 çay bardağı portakal suyu
50 gram kakao

Ara krema için;
300 gram bitter
300 ml sıvı krema
1 çay bardağı antep fıstığı

Üzeri için;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
400 gram kadar şeker hamuru

Yumurtaları pastayı yapmaya başlamadan en az yarım saat önce buzdolabından çıkartın. Sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın. Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın. Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın. Elenmiş un, kakao ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kalıbı tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.

Keki enine üçe bölün. Katlar arasına çikolatalı kremayı ve bütün antep fıstıklarını paylaştırın. Soğuk sütle çırpılmış, buzdolabında soğutulmuş krem şantiyle pastanın dışını incecik sıvayın. Pastayı buzdolabına koyarak dış kremasının soğumasını bekleyin. Tezgaha çok hafif margarin, merdaneye nişasta sürerek şeker hamurunu açın ve pastayı kaplayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin...



***Ben pandispanyayı ve pasta üzerinde kullandığım süslemeleri bir gün önceden hazırladım.

15 Mayıs 2010 Cumartesi

Bademli Kurabiye




Malzemeler:

250 gram un
1 paket cikolatali puding
1 tatli kasigi kakao
125 gram elenmis Pudra sekeri
1 paket vanilya
1 tutam tuz
250 gram margarin
100 gram iri kiyilmis badem

Yapilisi:

1) Kuru malzemelerin tamamini bir kap icinde karistirin,margarini ekleyin.
2) Elde hamuru yogurun.Sonra hafif unlanmis zeminde hamuru elibizle yogururken bademleri ekleyin.
3)Iyice birbirine yedirince rulo seklini verip,strec film ile kaplayin ve 1-2 saat buzdolabinda bekletin.
4)Firininizi 180 dereceye ayarlayip isitmaya alin.Rulo halindeki hamurdan 1 parmak kalinliginda parcalar kesip yagli kagit serilmis tepsiye yatay olarak yerlestirin.
5)Yaklasik 15 dakika pisirin.

Afiyet olsun..

Cikolatali Cheesecake

Tarif Gamze Bursa'nın ''net 425g'' isimli kitabından!

Malzemeler:

TABAN İÇİN :
2 paket kakaolu bisküvi (elde ufalanmış)
75gr margarin (eritilmiş) (tereyağıda kullanabilirsiniz)

CHEESECAKE HARCI İÇİN :
240gr bitter çikolata (kuvertür)
3 paket labne peyniri (3x200gr)
1 su bardağı tozşeker
1/4 çay kaşıgı tuz
3/4 su bardağı krema (HAYIR 1 TAM SU BARDAĞI,SEBEBİNİ ANLATACAĞIM AŞAGIDA)
3 çorba kaşıgı kakao ve üzerine serpmek için de ekstra kakao
2 çay kaşıgı vanilya aroması (kitapta istege bağlı denilmiş ama mutlaka vanilya koyun bence)
3 yumurta
24 cm klipsli pasta kalıbı

SERVİS İÇİN ÇİLEKLİ SOS:
1/2 kg çilek
2 çorba kaşıgı pudraşeker

HAZIRLANIŞI :

1.Cheesecake'in tabanı için 24cm'lik kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kalıbın altını, dış tarafından folyo ile kaplayın.

2.Bisküvileri elinizde ufalayın, erittiğiniz tereyağıyla karıştırıp kalıbın tabanına yayın, avucunuzla bastırarak sıkıştırın, kalıbı buzluga kaldırın.

3.Şimdi önemli bir ayrıntıya geliyoruz. Cheesecake ve Labne peyniri anlaşmazlıgı! Nasıl yani? Bildiğiniz gibi ''cheesecake'''in orjinali ''krem peyniri ile yapılıyor. Ben sade cheesecake yaparken Türkiye'deki krem peynirlerden de kullanıyorum ancak orjinalinde kullanılan peynir bizdekiler gibi değil, Labne gibi de değil. Labne peyniri şöyle sulu sulu yumuşacık bir peynir, daha da kötüsü hafif tuzlu bir tadı var. Yaklaşık 4-5 sene önce ilk kez cheesecake yapmaya başladıgımda, ki istediğim kıvamı bulana kadar herhalde 50 kere falan yapmıştım; labneyi oldugu gibi katıyordum içine, ama olmuyordu. Sonraları labnenin suyunu süzmeye başladım ama tabii süzüldüğünde miktarı azalıyor, ben de krema miktarını arttırarak dengeliyordum.
Daha sonraları ise, Cafe Fernando'da Cenk'in konuya son derece bilimsel yaklaşarak ve ölçerek yaptıgı yazıyı okudum,aferim kızım dedim kendi kendime, labneye doğru yaklaşımı sergilemişsin. Konunun detayları için Cafe Fernando'nun ilgili yazısını okuyabilirsiniz. Özet olarak arkadaşlar, 3 kutu labne peynirini, süzgecinize temiz bir tülbent sererek yaklaşık 15-20 dk süzün ve sonra tülbentin üzerinden iyice suyunu sıkın. Labne bu şekilde istediğimiz gibi kıvamlı bir hale geliyor.

4.Önceden buzdolabına koyup soğuttugunuz kremayı, mikserle katı bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Krema miktarını bu şekilde arttırarak, labneden kaynaklanan açıgı kapatıyoruz.


5.Çikolataları benmari usulü eritin. Ama kuvertür kullanın. Paket çikolatalardaki yağ miktarları çok fazla çünkü, bu da cheesecake'imizin istediğimiz kıvamda olmasına engel oluyor.

6.Şimdi malzemeler bir araya gelmeye başlıyor; büyük bir cam kasede, süzdüğünüz labneyi tozşeker ve tuzla homojen bir hal alıncaya kadar çırpın.

7. Kremayı da ekleyip yine homojen oluncaya kadar çırpın.


8. Kakao, vanilya aroması ve eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın.


9. Şu anda karışım biraz katı bir halde, ama merak etmeyin, yumurtalar eklendikten sonra olması gereken yumuşak kıvama geçecek.Yumurtaları ekleyin, ama teker teker ekleyip çırpın. Burada da önemli bir nokta var. Eğer karışımı aşırı çırparsanız, bu içinde çok hava kabarcığı oluşmasına yol açar. Bu da pişerken cheesecake'in yüzeyinde kırılmalara yol açar. Aşırı çırpmadan, homojen olmasını sağlayacak kadar çırpmak yeterli.



10.Buzluktaki kalıbı çıkarıp karışımı içine dökün. Eğer üzerinde hava kabarcıkları varsa, bir kaşıgın tersiyle bastırarak hava kabarcıklarını söndürün. Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttıgınız fırınınızda 45 dk pişirin. Benim fırınımın harareti yüksek oldugundan, ben 170 derecede yaklaşık 50 dk pişirdim. Siz de fırınınızın kaprisine göre karar verin, ona uyun :))



11. Pişen cheesecake'i oda sıcaklıgına gelene kadar (ki bu yaklaşık 2 saate yakın bir zaman alıyor) kalıbın içerisinde soğutun. Oda sıcaklıgına gelince, yine kalıptan çıkarmadan buzdolabına kaldırın. Cheesecake'in buzdolabında soğutma süresi ile ilgili çeşitli kaynaklarda 6-8-10 saat gibi farklı bilgiler var. Ben genellikle akşamüzeri pişiriyorum ve akşam saat 7-8 gibi buzdolabına kaldırıyorum. Sabah da saat 10'dan sonra servis etmeye hazır oluyorum. Size de cheesecake' inize sabırlı yaklaşmanızı naçizane öneririm.



12. Buzdolabında iyice dinlenmiş ve kıvamlanmış cheesecake'inizi kalıptan ince bir bıçak yardımıyla kenarlarından geçerek çıkartın. Servis yaparken üzerine kakao eleyin.



13.Çilek sosunu yapmak isterseniz, çilek ve pudraşekerini blender'dan geçirin. Afiyet olsun...

14 Mayıs 2010 Cuma

Ev Yapimi Tavuk Doner

Malzemeler:

1 kg kemiksiz göğüs eti
3 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber

Yapılışı:

1)Tavukların yarısı kadarını kasabınızda fileto şeklinde kestirin ve hafifçe dövdürün.Kalanı rondoda kıyın.
2)Salça, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.Dövülmüş parçaların üzerine bu karışımdan sürün.
3)Soğanı, maydanozu ayıklayın ve yıkayın. Rondoda kıyın.
4)Kıyılan tavuk etleriyle karıştırın ne son baharatları ekleyin.
5)Salçalı sos sürülmüş tavuk etlerinin üzerine sırasıyla bir et bir maydanozlu karışım olacak şekilde yayın.
6)Strech folyo ile rulo yaparak sarın. Sonra alüminyum folyo ile sarıp dondurucuya koyup en az 4 saat bekletin.
7)Keskin bir bıçakla ince ince dilimler kesip yağsız tavada ya da ızgarada pişirin.

Brownie Cheesecake


Bu tarifime bayılıyorum..
Yapilisi tarifin uzunlugu nedeni ile zor gozuksede muhtesem bir lezzet..

Malzemeler:

24 cmlik kalıp kullanıyoruz ve 160 derecede pişiyor.

100 gr tereyağı
140 gr toz şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 tutam tuz
300 gr bitter çikolata (erimiş)
90 gr un

Dolgu Malzemeleri:

500 gr labne peynir
60 gr tereyağı (yumuşak)
210 gr toz şeker
2 adet yumurta
20 gr un
60 gr ekşi krema (oda sıcaklığında kremaya 1 tatlı kaşığı limon suyu ya da üzüm sirkesi eklenir ve 1 saat kadar bekler)
1 paket vanilya


Yapilisi:
1)Tereyağı ve toz şekeri mikserle 3 dakika çırpılır. Yumurtalar ilave edilir. Tuz ve soğutulmuş çikolata eklenir. Vanilya ve un da ilave edilip kısaca çırpılır. Kalbın tabanına yaylır. 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir.
2)Dolgu icin; peynir, tereyağ ve toz şeker mikserde 3 dakika kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir ve iyice karışıncaya kadar çırpılır. Un, ekşi krema ve vanilya eklenir ve iyice yedirilir.
3)Karışım, brownie katmanının üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika ya da üzeri kızarıp kenarları kabarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra 2 saat kadar ızgara üzerinde soğutulur. Servisten önce 6 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.


Cheesecake yapmak zaman ve sabır ister. İşin lezzeti de burdadır. Tatlar iyice oturur, lezzetine doyum olmaz. Bu tarifin üzerine brownili cheesecake tanımıyorum. Alttaki bol çikolata ile üzerindeki kekremsi tat ağızda birleşince lezzet patlaması olur! :)) Kendinizden geçebilirsiniz yani! Ne desem boş, anlatılmaz yaşanır.. :))

Emel Basdogan'in seker hamur tarifi


Emel Başdoğan’ı pek çoğunuz yaptığı televizyon programlarından zaten tanıyordur. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk butik pasta atölyelerinden olan Foodie’nin de sahibi kendisi. Türkçe yazılmış tek şeker hamuru ile pasta dekorasyon kitabı olan “Pasta Yapımı” kitabının da yazarı.

- 70 gr su
- 15 gr toz jelatin
- 80 gr glikoz
- 1 kg pudra şekeri

Suyu bir tencerede kaynatın. Jelatini serperek ekleyin, karıştırın, tamamen erimesini sağlayın. Glikozu ekleyin. Tüm malzeme eriyince ateşten alın. Pudra şekerini eleyerek ekleyin. Mikserin yoğurma ucu ile karıştırın. Hamurun kıvamı makineyi zorlayacak kadar katı olursa yoğurmaya el ile devam edin. Ne kadar çok yoğurulursa o kadar güzel bir hamur oluşuyor. Bu aşamada Kitchen Aid hayallerime dahil oluyor. Ne güzel karıştırıp, hazırlardı hamuru kim bilir:) Hamuru açmak için tezgaha pudra şekeri serpiyorum. Bu aşamada da mermer bir tezgah hayal ediyorum, çok daha az yapışırdı hamur o zaman çünkü:)

Hamurun üzerine de serpiyorum ki merdane yapışmasın. Kocaman yuvarlak açıp, merdaneye sararak pastamın üzerine alıyorum ki pasta çoktan çırpılmış krema ile kaplanıp, en az üç saat soğutulmuş olmalı. Şeker hamurunu elimle üzerine yedirip, giydiriyorum. Fazlalıkları kesiyorum. Kalan hamurlarla süslemeleri yapıyorum. Renklendirmeler için toz gıda boyası, kakao kullanıyorum. Ana renkleri karıştırarak çeşitli renkler elde ediyorum. Mesela beyaz şeker hamuruna az kırmızı boya katarak uçuk pembe, az yeşil katarak uçuk yeşil, pembe hamura az mavi katarak lila elde edebilirsiniz.

11 Mayıs 2010 Salı

Zeytinyagli Taze Bakla


Malzemeler

1 kg taze bakla
Yarım bardak zeytinyağı
2 baş soğan
5 adet taze soğan
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatli kasigi tuz
1 çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 demet dereotu

Yapılışı

1)Soğanları soyun. Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik kıyın. 1 çay fincanı su ile unu ezin.
2)Tencereye zeytinyağını, ince kiyilmis soğanı ekleyip kavurun.Ezilmiş unu 2-3 bardak sıcak su ile karıştırarak ekleyin. Tuzu ve şekerini atın, bir taşım kaynatıp ateşten alın.
3)Baklaları ayıklayıp, yarım parmak kadar doğrayın, yıkayıp suyunu süzün. Tencerenin içine yerleştirin ve üzerine yarım limonun suyunu dökün. Taze soğan ve yarım demet kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
4)Orta ateşte 4-5 dakika tencerenin kapağını açık tutarak, daha sonra kapağı kapatıp kısık ateşte baklalar ezilmeden yumuşayana kadar ve dibini tutmadan suyunu çekinceye kadar pişirin.
5)Baklaları kabında soğutup daha sonra servis tabağına alın. Geri kalan yarım demet dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun

7 Mayıs 2010 Cuma

Etimek Tatlisi


Bir kolay tarif daha...

Malzemeler:

2 Su bardağı + 1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket etimek
5 su bardağı süt (1 Su bardağı krem şanti için )
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapilisi:

1. 2 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte üzerine hiç su koymadan rengi kahverengileşinceye kadar kavurun.
2. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip şeker eriyinceye kadar kaynatın.
3. 1 paket etimeği orta boy bir tepsiye dizip hazırlamış olduğunuz şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın.
4. Bu arada kalan 1 çay bardağı şekeri sütü ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
5. Muhallebiyi ocaktan almaya yakın içine vanilyayı ilave edin ve biraz dinlendirin.
6. Etimeklerin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın.
7. Krem şantiyi paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üstüne kaplayın.
8. Dilediğiniz mevsim meyveleri ile süsleyip dinlendirdikten sonra servis yapın.

6 Mayıs 2010 Perşembe

Mücver Boregi


Malzemeler :
3 adet yufka
500 gr. Süt
3 adet yumurta
4 adet kabak (büyük boy)
3 adet havuç (ortaboy)
½ demet dereotu
50 gr. tereyağı
3/4 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. tulum loru
karabiber
pulbiber
tuz

Yapılışı :

1)Yumurtaları derin bir kapta çırpalım. Üzerine erittiğimiz tereyağı ve zeytinyağını ilave edelim.
2)Kabakların kabuklarını kazıyıp rendeleyelim. Avcumuzda sıkıştırarak suyunu sıkalım ve sütlü karışıma ilave edelim.
3)Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyerek karışıma ekleyelim. Lor ve ince doğradığımız dereotunu ,dilediğimiz kadar tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra iyice karıştıralım.
4)Yufkaları elimizle gelişigüzel parçalayarak karışımın içine atalım. Karıştırıp dibine yağlı kağıt serip ,sadece tepsi kenarlarını yağladığımız fırın tepsisine dökelim.
5)Böreğin üzerine pulbiber serptikten sonra önceden 200 derecede ısıttığımız fırında kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp biraz ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

4 Mayıs 2010 Salı

Lokumlu Kurabiye


Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
20-25 adet cifte kavrulmus fistikli lokum
2 kasik yogurt (Çok gevrek olmasını engellemek icin)

Yapılışı:

1)Un hariç tüm malzemeyi el ile özleştirelim.
2)Unu azar azar ekleyelim, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
3)Yarım saat üzerini kapatıp dinlendirelim
4)Ceviz kadar parçalar koparalım ,avucumuzda açıp içine bir tane lokum koyalım ve yuvarlayarak kapatalım
5)170 derecede beyaz kalacak şekilde pişirelim..Çıktığında yumuşak olabilir,sonra sertleşiyor.Üzerine ben pudra şekeri serpip servis yapalim.

Zeytinyagli Barbunya


Malzemeler:

1/2 kg. barbunya
2 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
1 baş kuru soğan, doğranmış
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 havuç
2 adet acı sivri biber
375 ml kaynamış su
tuz

Yapilisi:

1. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.

2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.

3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

Kremali Patates


Malzemeler:

2 Adet büyük boy patates
1/2 Paket krema
parmesan peyniri
Tuz, karabiber, kimyon

Yapilisi:

1)Patatesleri soyup çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
2)Patatesleri tuzlayıp, baharatlayın.
3)Kullanacağınız kabı yağlayın.
4)Patatesleri kabınıza dizin.Üzerine kremayı dökün.
5)200 dereceye ısıtılmış fırına verin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine eşit olarak dökün ve kaşar peyniri eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.