7 Haziran 2010 Pazartesi

Firinda Patates


Tarif Emel Basdogan'dan...

Malzemeler:

1 kg patates
2 dis sarimsak
1 su bardagi sut
25 gr.tereyagi
Karabiber
Tuz

Yapilisi:

1)Patatesleri kabuklu olarak ince ince dograyin.
2)Tuz ve karabiberle eliniz ile patatesleri harmanlayin.
3)Sarimsagi ezip patateslere ekleyin.
4)Patateslerin uzerine sutu dokun.Uzerine tereyagini ekleyin.
5)180 derece isitilmis firinda 45 dakika pisirilir.

3 Haziran 2010 Perşembe

Hareli Kek


Malzemeler:

7 kahve fincanı toz şeker
4 yumurta
3 kahve fincanı sıvı yağ
1 şişe soda
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

1. Şeker, yumurta ile çırpılır
2. Daha sonra geri kalan sıvı malzemeler sırasıyla eklenir ve en son kuru malzemeler eklenir karıştırılır.
3. Karışım 2'ye ayrılır. Yarısına 1-2 çorba kaşığı kakao koyulup çırpılır
4. Yağlanmış yuvarlak borcama (ölçüler büyük boy borcam ( Ø:32 cm) içindir. Küçük borcam Ø: 26 cm)var ise yarım ölçü yapılacak)
5. Hamurlar 2 ayrı kâseye ayrılır
6. Önce kakaolu kek hamurundan 1 kepce cok yavas tepsinin tam ortasına dokuyoruz.
7. Daha sonra sade hamurdan ilk döktüğümüz harcın tam ortasından 1 kepçe dokuyoruz
8. Kek hamuru bitinceye kadar işleme devam edin.
9. Böylece hareli bir karışım meydana geliyor.
Önceden ısıtılmış fırında (175 C) de ortalama 40 dakika pişirilir.

Notlar:Kepçe ile karışımı dökerken altından da diğer tarafa damla akıyor.Bu da hareleri bozuyor. Bunu önlemek için yaniniza havlu kâğıt alın ve kepçeye hamuru alıp elinizle altını iyice sıvayıp temizleyin sonra tepsiye dokun bu sayede alttan damlama olmuyor.Dökme işlemi çok yavaş olmalı aksi takdirde hareler çabuk yayıldığı için dağılıyor ve şekilsiz oluyor halkalar

2 Haziran 2010 Çarşamba

Mantar Salatasi


Malzemeler:

400 gram mantar
20 adet kornison tursu
50 gram konserve misir
1/2 demet dereotu

Yapilisi:

1)Mantarları musluğun altında, hafifçe ovarak, üzerindeki siyahlıklar gidecek şekilde yıkayın. İnce ince dilimleyin.
2)1,5 Lt. kaynar suya, 1 adet limonun suyunu sıkın ve mantarları 20-25 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin.
3)Bir kabin icerisinde mantarlari misir, dilimlenmis kornison tursu, kiyilmis dereotu ile karistiriniz.
3)Elma sirkesi,zeytinyag, limon ve nar eksisi ile hazirlanan sos ile karistirilip servis yapilir.

Not:Dilerseniz kiyilmis yesil zeytinde ekleyebilirsiniz..