MALZEMELER
1 lahana (yaprakları haşlanmış)
İç harcı
1,5 bardak pirinç
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
4-5 y.k zeytinyag
1 corba kasigi seker
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıcak su
Limon dilimleri
YAPILISI
1)Haşlanmış lahana yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye veya üçe kesin.
2)Sebzelerin herbirini incecik doğrayıp zeytinyağı, ve baharatlar ile karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın ve tavada kavurun.
3)Yaprakların bir kenarına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup iki kenarını hafifçe içe doğru bükerek sıkı şekilde sarın. Bütün lahana yapraklarını bu şekilde bitirip tencereye yerleştirin. Üzerine 1-1,5 kupa dolusu sıcak su gezdirip limon dilimleri yerleştirin. Orta hararette 30-40 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder