Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet yeşil taze biber
1/2 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kaynamış su
Tuz
Yapılışı:
1)1 gün önceden -içine 1 tatlı kaşı tuz ve şeker ilave edilmiş- suda beklettiğiniz nohutları süzün ve 20 dk. haşlayın.
2)Tencerede, yağda ince kıyılmış soğan ve biberleri 3 dk. soteleyin.
Doğranmış domatesleri katıp 3 dk. daha karistirip pisirin.
3)Salçayı, sarımsakları ve haşlanıp süzülmüş nohutları ilave edip, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ilave edin.
4)Kısık ateşte kapağını açmadan 15-25 dk. pişirin ve 15 dk. dinlendirin.
Etsiz ama et tadında nohutunuz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder