Malzemeler:
3 yemek kasigi zeytinyağı
1 adet kuru soğan
10 adet kurutulmuş domates
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapilisi:
1) Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.
2) Soğanı zeytinyağı ile öldürün. Dilimlenmis kuru domates ve kup kup dogranmis domatesleri ilave edip 5 dakika kavurun.
3) Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
4) Pilav, suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder