
Malzemeler:
1 cay bardagi yesil mercimek
1/2 kilo yuvarlak kabak
2 kahve fincani ince bulgur
8-9 dal maydanoz
1 sogan
3 adet domates rendesi
2 yemek kasigi zeytinyagi
Tuz
Karabiber
Yapilisi:
1) Yesil mercimegi sicak suda 1-2 saat bekletin
2) Sogani ve 2 domatesi rendeleyin, kiyilmis maydanoz, yesil mercimek, bulgur ve 1 yemek kasigi zeytinyagi ile ici hazirlayin.
3) Kabaklarin icini oyup iclerini hazirladiginiz ic ile doldurun.
4) tencerinin dibine 1 domates ve 1 yemek kasigi zeytinyagi ekleyin ve kabaklari uzerıne oturtup , sicak su ekleyin. 5 dakika harli ateste, 25 dakika da kisik ateste pisirin.
Not: Kalan ic ile domates ya da patates te doldurup , kabaklar ile ayni tencerede pisirebilirsiniz.Resim www.portakalagaci.com adresine aittir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder