25 Ocak 2012 Çarşamba

Etsiz Nohut Yemegi


Malzemeler:

1,5 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet yeşil taze biber
1/2 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kaynamış su
Tuz

Yapılışı:

1)1 gün önceden -içine 1 tatlı kaşı tuz ve şeker ilave edilmiş- suda beklettiğiniz nohutları süzün ve 20 dk. haşlayın.

2)Tencerede, yağda ince kıyılmış soğan ve biberleri 3 dk. soteleyin.
Doğranmış domatesleri katıp 3 dk. daha karistirip pisirin.

3)Salçayı, sarımsakları ve haşlanıp süzülmüş nohutları ilave edip, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ilave edin.

4)Kısık ateşte kapağını açmadan 15-25 dk. pişirin ve 15 dk. dinlendirin.
Etsiz ama et tadında nohutunuz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder