31 Mart 2010 Çarşamba

Semizotu Yemeği


Malzemeler:

1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı pirinç

Yapılışı:

1. Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.

2. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.

3. Domates sosu ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.

4. Semizotu suyunu salınca 2 kaşık kadar pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz.Pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.

1 yorum:

  1. merhaba
    elden ele blogumuzdaki dergilere talip olmuşsunuz. sizden adres istedim ancak yanıtlamadınız. şayet bugün içersinde adres bildirmezseniz, sizden sonraki isteyene gidecektir dergiler. bilginize...

    YanıtlaSil