1 Mart 2010 Pazartesi

Pazi Corbasi


MALZEMELER:
1 demet pazi
1 sogan
1 su bardagi un
1 yumurta
1 et bulyon tablet
2 yemek kasigi yogurt
1 limon suyu
Tuz/Karabiber/Kirmizi toz biber

YAPILISI:

1)Tencere içerisinde, ince ince doğranan bir adet orta boy soğan, zeytinyağı ve tereyağ ile kavrulur.
2)Yıkanıp temizlenen pazılar, sıcak su içerisinde hafifçe haşlanır. Haşlanan pazıların suyu, süzüldükten sonra kesilir ve kavrulan soğanların üzerine eklenir.
3)Bir müddet beraber kavrulan soğan ve pazıların üzerine su,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber , 1 tatli kasigi toz kirmizi biber ve 1 adet et suyu bulyon da eklenerek kaynaması için bırakılır.
4)Son olarak; üzerine 1 su bardağı un,2 yemek kasigi yogurt,1 adet yumurta ve limon suyu ile yapılan karışım ilave edilir.Bir taşım daha kaynatılan çorbamız servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder