24 Şubat 2010 Çarşamba

Eksi Soslu Tavuk


Mukemmel bir lezzet.
Kesinlikte yapin,pisman olmazsiniz...

MALZEMELER:

•500 gr piliç eti ( ben kusbasi dogranmis piliç gogus kullandım )
•1 adet limon suyu
•2 çorba kaşığı zeytinyağ
•3 diş sarımsak
•Tuz
•Dereotu

YAPILISI:

1)Tavuk etlerimizi yıkayıp bir teflon tavaya alıyor ve 1 çay bardağı su ilave ederek orta ateşte suyunu çeken kadar pişiriyoruz.

2)Bu arada 1 adet küçük limonun suyunu sıkıp içine ezilmiş sarımsak, ince dogranmis dereotunu ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırıyoruz.

3)Tavuklar suyunu çekip hafif kızarınca sosumuzu dökerek tuzumuzu da ilave ederek 1 -2 dak tavuklarla özleşmesini sağlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder