16 Şubat 2010 Salı

Zeytinyagli Bezelye



Tarif Portakal Agacindan...Bayılıyorum tariflerine..

MALZEMELER:

1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
500 gr. dondurulmus bezelye
2 adet patates
1,5 litre kaynar su
tuz

YAPILISI:

1. tencereye yağı, yemeklik doğranmış 2 soğanı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alın. soğanlar ölene kadar kavurun.

2. domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. kavurmaya devam edin.

3. daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin. bir iki defa karıştırın. tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.)

4. piştikten sonra tuzunu ekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder