2 Şubat 2010 Salı

Ispanakli Tavuk Sarma



MALZEMELER:

6 adet göğüs eti (avuç içi büyüklüğünde dövülerek inceltilmiş)
½ kg ıspanak
1 adet soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
2 kaşık tereyağı (sıvı yağ da olabilir)

YAPILISI:

1.Bir tencerede küçük doğranmış soğanlar 2 kaşık tereyağ da hafifçe sarartılır. domatesler ilave edilir.

2.Ispanaklar küçük doğranıp eklenir. Hepsi beraber suyunu çekene kadar kavrulur. İsteğe bağlı tuz ve karabiber eklenir.

3.Pişirdiğimiz ıspanaklı harçtan piliç göğüslerinin ortasına konup sigara böreği gibi sarılır. Kürdan batırarak kapatılır. Firin tepsisinde 220 derecede 25 dakika firinlanir.

NOT: Ispanakli harc icerisine ayrica bir dilim dil peyniride ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder