3 Haziran 2010 Perşembe

Hareli Kek


Malzemeler:

7 kahve fincanı toz şeker
4 yumurta
3 kahve fincanı sıvı yağ
1 şişe soda
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

1. Şeker, yumurta ile çırpılır
2. Daha sonra geri kalan sıvı malzemeler sırasıyla eklenir ve en son kuru malzemeler eklenir karıştırılır.
3. Karışım 2'ye ayrılır. Yarısına 1-2 çorba kaşığı kakao koyulup çırpılır
4. Yağlanmış yuvarlak borcama (ölçüler büyük boy borcam ( Ø:32 cm) içindir. Küçük borcam Ø: 26 cm)var ise yarım ölçü yapılacak)
5. Hamurlar 2 ayrı kâseye ayrılır
6. Önce kakaolu kek hamurundan 1 kepce cok yavas tepsinin tam ortasına dokuyoruz.
7. Daha sonra sade hamurdan ilk döktüğümüz harcın tam ortasından 1 kepçe dokuyoruz
8. Kek hamuru bitinceye kadar işleme devam edin.
9. Böylece hareli bir karışım meydana geliyor.
Önceden ısıtılmış fırında (175 C) de ortalama 40 dakika pişirilir.

Notlar:Kepçe ile karışımı dökerken altından da diğer tarafa damla akıyor.Bu da hareleri bozuyor. Bunu önlemek için yaniniza havlu kâğıt alın ve kepçeye hamuru alıp elinizle altını iyice sıvayıp temizleyin sonra tepsiye dokun bu sayede alttan damlama olmuyor.Dökme işlemi çok yavaş olmalı aksi takdirde hareler çabuk yayıldığı için dağılıyor ve şekilsiz oluyor halkalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder