2 Haziran 2010 Çarşamba

Mantar Salatasi


Malzemeler:

400 gram mantar
20 adet kornison tursu
50 gram konserve misir
1/2 demet dereotu

Yapilisi:

1)Mantarları musluğun altında, hafifçe ovarak, üzerindeki siyahlıklar gidecek şekilde yıkayın. İnce ince dilimleyin.
2)1,5 Lt. kaynar suya, 1 adet limonun suyunu sıkın ve mantarları 20-25 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin.
3)Bir kabin icerisinde mantarlari misir, dilimlenmis kornison tursu, kiyilmis dereotu ile karistiriniz.
3)Elma sirkesi,zeytinyag, limon ve nar eksisi ile hazirlanan sos ile karistirilip servis yapilir.

Not:Dilerseniz kiyilmis yesil zeytinde ekleyebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder