27 Mayıs 2010 Perşembe

Zeytinli Cips


Malzemeler:

2 adet yufka
1 çay bardağı zeytin ezmesi
3 yemek kasigi zeytinyag
Kekik

Yapilisi:

1)Zeytin ezmesi zeytinyagi ile acilir.Yufka tezgaha düzgünce serilir.Uzerine zeytin ezmesi sürülür.
2)Üzerine kekik serpilir.
3)Ikinci yufka diger yufkanin uzerine kapatilir.
4)Bardak yardimi ile yuvarlak parcalar kesilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
5)175 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Notlar: Dilerseniz resimdeki gibi ucgen kurabiye kalibi ile kesip ucgen seklini verebilirsiniz.Ev yapımı domates salçası ve fesleğen karışımı olarak da yapılabiliceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder