6 Mayıs 2010 Perşembe

Mücver Boregi


Malzemeler :
3 adet yufka
500 gr. Süt
3 adet yumurta
4 adet kabak (büyük boy)
3 adet havuç (ortaboy)
½ demet dereotu
50 gr. tereyağı
3/4 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. tulum loru
karabiber
pulbiber
tuz

Yapılışı :

1)Yumurtaları derin bir kapta çırpalım. Üzerine erittiğimiz tereyağı ve zeytinyağını ilave edelim.
2)Kabakların kabuklarını kazıyıp rendeleyelim. Avcumuzda sıkıştırarak suyunu sıkalım ve sütlü karışıma ilave edelim.
3)Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyerek karışıma ekleyelim. Lor ve ince doğradığımız dereotunu ,dilediğimiz kadar tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra iyice karıştıralım.
4)Yufkaları elimizle gelişigüzel parçalayarak karışımın içine atalım. Karıştırıp dibine yağlı kağıt serip ,sadece tepsi kenarlarını yağladığımız fırın tepsisine dökelim.
5)Böreğin üzerine pulbiber serptikten sonra önceden 200 derecede ısıttığımız fırında kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp biraz ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder