11 Mayıs 2010 Salı

Zeytinyagli Taze Bakla


Malzemeler

1 kg taze bakla
Yarım bardak zeytinyağı
2 baş soğan
5 adet taze soğan
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatli kasigi tuz
1 çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 demet dereotu

Yapılışı

1)Soğanları soyun. Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik kıyın. 1 çay fincanı su ile unu ezin.
2)Tencereye zeytinyağını, ince kiyilmis soğanı ekleyip kavurun.Ezilmiş unu 2-3 bardak sıcak su ile karıştırarak ekleyin. Tuzu ve şekerini atın, bir taşım kaynatıp ateşten alın.
3)Baklaları ayıklayıp, yarım parmak kadar doğrayın, yıkayıp suyunu süzün. Tencerenin içine yerleştirin ve üzerine yarım limonun suyunu dökün. Taze soğan ve yarım demet kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
4)Orta ateşte 4-5 dakika tencerenin kapağını açık tutarak, daha sonra kapağı kapatıp kısık ateşte baklalar ezilmeden yumuşayana kadar ve dibini tutmadan suyunu çekinceye kadar pişirin.
5)Baklaları kabında soğutup daha sonra servis tabağına alın. Geri kalan yarım demet dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder