14 Mayıs 2010 Cuma

Ev Yapimi Tavuk Doner

Malzemeler:

1 kg kemiksiz göğüs eti
3 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber

Yapılışı:

1)Tavukların yarısı kadarını kasabınızda fileto şeklinde kestirin ve hafifçe dövdürün.Kalanı rondoda kıyın.
2)Salça, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.Dövülmüş parçaların üzerine bu karışımdan sürün.
3)Soğanı, maydanozu ayıklayın ve yıkayın. Rondoda kıyın.
4)Kıyılan tavuk etleriyle karıştırın ne son baharatları ekleyin.
5)Salçalı sos sürülmüş tavuk etlerinin üzerine sırasıyla bir et bir maydanozlu karışım olacak şekilde yayın.
6)Strech folyo ile rulo yaparak sarın. Sonra alüminyum folyo ile sarıp dondurucuya koyup en az 4 saat bekletin.
7)Keskin bir bıçakla ince ince dilimler kesip yağsız tavada ya da ızgarada pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder