14 Mayıs 2010 Cuma

Brownie Cheesecake


Bu tarifime bayılıyorum..
Yapilisi tarifin uzunlugu nedeni ile zor gozuksede muhtesem bir lezzet..

Malzemeler:

24 cmlik kalıp kullanıyoruz ve 160 derecede pişiyor.

100 gr tereyağı
140 gr toz şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 tutam tuz
300 gr bitter çikolata (erimiş)
90 gr un

Dolgu Malzemeleri:

500 gr labne peynir
60 gr tereyağı (yumuşak)
210 gr toz şeker
2 adet yumurta
20 gr un
60 gr ekşi krema (oda sıcaklığında kremaya 1 tatlı kaşığı limon suyu ya da üzüm sirkesi eklenir ve 1 saat kadar bekler)
1 paket vanilya


Yapilisi:
1)Tereyağı ve toz şekeri mikserle 3 dakika çırpılır. Yumurtalar ilave edilir. Tuz ve soğutulmuş çikolata eklenir. Vanilya ve un da ilave edilip kısaca çırpılır. Kalbın tabanına yaylır. 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir.
2)Dolgu icin; peynir, tereyağ ve toz şeker mikserde 3 dakika kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir ve iyice karışıncaya kadar çırpılır. Un, ekşi krema ve vanilya eklenir ve iyice yedirilir.
3)Karışım, brownie katmanının üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika ya da üzeri kızarıp kenarları kabarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra 2 saat kadar ızgara üzerinde soğutulur. Servisten önce 6 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.


Cheesecake yapmak zaman ve sabır ister. İşin lezzeti de burdadır. Tatlar iyice oturur, lezzetine doyum olmaz. Bu tarifin üzerine brownili cheesecake tanımıyorum. Alttaki bol çikolata ile üzerindeki kekremsi tat ağızda birleşince lezzet patlaması olur! :)) Kendinizden geçebilirsiniz yani! Ne desem boş, anlatılmaz yaşanır.. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder