22 Mayıs 2010 Cumartesi

Zeytingyagli Mantarli Enginar Dolmasi

Malzemeler:

6 adet enginar
400 gr. mantar
2 adet orta boy soğan
1 adet limon
tuz, karabiber, kimyon
süslemek için;
bir kaç dal maydanoz
domates

Yapılışı:

1)Temizlenmiş enginarları limonlu suda haşlayıp, süzün. Mantarları limonlu suda yıkadıktan sonra süzün. Teflon tavayı iyice ısıtıp mantarları suyunu salıp çekene dek kavurun.
2)Soğanları zar şeklinde doğrayıp zeytinyağında 6-7 dakika kadar kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip tatlandırın. Enginarları servis tabağına yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz mantarlı karışımı içlerine paylaştırın. Maydanoz ve domates ile süsleyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder