17 Mayıs 2010 Pazartesi

Seker Hamurlu Pasta


Seker Hamurlu pasta icin baslangic pastasi..
tarif yarim olcu,23 cm lik kalip icin ideal...

Emel Basdogan dan yine tarif..muhtesem tarifleri var..

Malzemeler
Keki için;
6 yumurta
170 gram toz şeker
110 gram un
1/2 çay bardağı portakal suyu
50 gram kakao

Ara krema için;
300 gram bitter
300 ml sıvı krema
1 çay bardağı antep fıstığı

Üzeri için;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
400 gram kadar şeker hamuru

Yumurtaları pastayı yapmaya başlamadan en az yarım saat önce buzdolabından çıkartın. Sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın. Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın. Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın. Elenmiş un, kakao ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kalıbı tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.

Keki enine üçe bölün. Katlar arasına çikolatalı kremayı ve bütün antep fıstıklarını paylaştırın. Soğuk sütle çırpılmış, buzdolabında soğutulmuş krem şantiyle pastanın dışını incecik sıvayın. Pastayı buzdolabına koyarak dış kremasının soğumasını bekleyin. Tezgaha çok hafif margarin, merdaneye nişasta sürerek şeker hamurunu açın ve pastayı kaplayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin...



***Ben pandispanyayı ve pasta üzerinde kullandığım süslemeleri bir gün önceden hazırladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder