30 Ekim 2010 Cumartesi

Kapuska

Malzemeler:

1 küçük lahana
1 küçük kuru soğan
250 gr kıyma
2 çay bardağı bulgur
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1.5 çorba kasığı salça
7 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

1. Lahanayı yıkayıp küçük küçük doğrayın. Bulguru ayıklayıp yıkayın.
2. Tavaya yağı ilave edin.
3. Yağda kımayı suyunu salıp çakene kadar kavurun.
4. Soğanı yemeklik doğrayıp biraz daha kavurun.
5. lahanayı, bulguru, salçayı,tuzu,kırmızı biberi seviyorsanız acılı pul biberi ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun.
6. Daha sonra sıcak suyu ilave edip. 15-20 dakika kadar orta hararetli ateşte pişirin.

Sıcak olarak servis yapın


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder