30 Ekim 2010 Cumartesi

Karnabahar Yemegi

Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı pirinç
isterseniz 2 adet kurutulmuş sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yaplisi:

1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.

2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.

3.  yüze yüz gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.

4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin.

5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

not: limon suyu karnabaharın kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasını sağlıyor.

Posted at 09:43 in annemin tarifleri, sebze yemekleri | Permalink

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder