8 Şubat 2011 Salı

Krem Karamel

Malzemeler:

3 su bardagi seker
8 yumurta
1 paket vanilya
1 litre sut

Yapilisi:

1) 8 yumurtayi kopuklesene kadar cirpin. vanilyayi ekleyin, 1 su bardagi seker ekleyin ve cirpmaya devam edin. Sutu ekleyp krema haline gelene kadar cirpin. Kopukleri kullanmayip kenara ayirin.
2) diger yanda 2 su bardagi sekeri karamel haline gelene kadar arada bir karistirarak kaynatin.
3) karamel kaplarini su ile islatin,karamelleri kaplara bolusturun ve uzerlerine kopuksuz kremalari dokun.
4) 180 derecede krem karamelleri pisirin.

Artan karameli yagli kagit uzerine dokup sunumda karamel cubuklarini kullanabilirsiniz.
Toplamda 8 adet krem karamel elde edebilirsiniz.. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder