27 Haziran 2011 Pazartesi

Kimyonlu Mercimek Corbasi

Malzemeler:

1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek

2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pilavlık Bulgur

1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası

1 Tatlı Kaşığı Tuz

7 Su Bardağı (1,4 Lt.) Su

2 Çay Bardağı Sıvı Yağ (Fındık Yağı kullandım)

1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane

½ Tatlı Kaşığı Pul Biber

2 Tatlı Kaşığı Kimyon


Yapılışı

1)Kırmızı mercimeği akan suyun altında iyice yıkayın ve süzün.

2)Düdüklü tencereye mercimeği, bulguru, tuzu, salçayı ve suyu koyun. Salçayı mümkün olduğunca suyun içinde eritin.

3)Orta ateşte buharı çıkıncaya kadar, buhar çıkınca ateşi kısıp; 7 dk. pişirin.

4)15 Dk. sonra buharını çıkartıp, tencerenin kapağını açın.

5)Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırın.Kızgın yağı, çorbanın üzerine ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.

6)Nane, pul biber ve kimyonu da ekleyip karıştırın.Çok fazla bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder