27 Haziran 2011 Pazartesi

Sutlac

Yine bir sutlac tarifi. Tarif yeniden portakalagaci.com dan..
Seker orani kesinlikle fazla oldu.
Bir dahaki sefere kesin azaltmali.

Malzemeler:

•1 kg soğuk süt
•1,5 çay bardağı pirinç
•1 litre su
•2 yemek kaşığı pirinç unu
•2,5 su bardağı toz şeker
•üzerine tarçın

Yapilisi:

1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.

3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)

4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.

6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder