6 Mayıs 2011 Cuma

Garniturlu Tavuk

Kurtarici bir yemek..


Malzemeler:

3 adet kemiksiz tavuk göğsü

1 kutu hazır garnitür (gramajı en fazla olandan)

1 iri soğan

2-3 domates

1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kekik

yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ

Yapilisi:

1)Tavuk etini kuşbaşı doğrayın ve yağla rengi değişene kadar soteleyin.

2)Soğanı küçük, yemeklik doğrayın ve tavuğa ilave edin.

3)Soğanlar pembeleşince domatesleri rendeleyin,baharatları ekleyin ve salçayı da katarak yemek suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirin.En son garnitürün suyunu süzün ve yemeğe katın, 2-3 dk pişirin ve yemeği ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder