6 Mayıs 2011 Cuma

Zeytinyagli Taze Fasulye

Malzemeler:

1.5 kg taze fasulye (çalı)
3 adet kuru sogan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3/4 su bardağı zeytinyağı
2/4 su bardağı su
2 tutam tuz
1 tutam şeker
yarım knorr et bulyon

Yapilisi:

1) 3 adet sogani ve 2 adet domatesi soyup 4e bölüyoruz.kalan bir adet domatesi soymadan 4e bölüyoruz

2)fasulyelerin temizledikten sonra sadece boydan 2ye bölüyoruz.sarımsaklarımızı 2 ye bölüyoruz

3) yayvan tenceremize boyundan 2ye böldüğümüz fasulyeleri dairesel bir biçimde yerleştiriyoruz.üzerlerine sarımsaklarımızı atıp,
fasulyelerimizin üstüne kaplayacak şekilde 4 böldüğümüz soganlari yerleştirip onlarında üzerlerini kaplayacak şekilde domateslerimizi yerleştiriyoruz...

4) Tuz, seker ve knorr bulyonumuzuda en üste ekledikten sonra önce zeytinyağımızı gezdirerek daha sonra da suyumuzu gezdirerek ilave edip tenceremizi ocağa koyup yaklaşık 45 ile 1 saat 15 dakika arasında kapağını açmadan pişirip,ocaktan alıyoruz...kapağını kesin suretle açmamak üzere soğuyuncaya kadar bekliyoruz...yemeğimiz soğuduktan sonra yarım tutam şeker ilave edip çok değil 1-2 defa harmanlayıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder