24 Aralık 2009 Perşembe

Beşamelli Tavuk


MALZEMELER:

1 bütün tavuk
1 küçük konserve garnitür
1 yemek kaşığı mısır
beşamel sos
rende peynir

YAPILIŞI:

1. Tavuk haşlanır. Kemiklerinden ayrılır ve iri parçalar halinde tiftilir.
2. Fırına girecek bir borcama serilir.
3. Üzerine konserve garnitür ve mısır eklenir, tavukların içine karıştırılır.
4. Ayrı yerde yapmış olduğunuz beşamel sos karışımın üzerine dökülür.
5. Üzeri kapanacak şekilde rende peynir serpilir.
6. 200 C fırında üzeri kızarıncaya dek pişirilir.

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 yemek kaşığı un (dolu dolu)
1 su bardağı kadar süt

1. Tereyağını eritin.
2. Unu ilave edip kavurun.
3. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
4. Topak topak olması sizi korkutmasın gerekirse el blenderı ile karıştırabilirsiniz.
5. Koyu olursa haşladığınız tavuğun suyundan ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder