24 Aralık 2009 Perşembe

Kabak Çorbası


MALZEMELER:

1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 kg kabak
8 sb su
2 kaşık un
1 su bardağı süt
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
taze nane veya dereotu

YAPILISI:

1.Sarımsak ve soğan doğranmış olarak tencerede kavrulur.
2.Kabak ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
3.Sıcak su ilave edilir,yarım saat pişirilir.Sonrasında blenderden geçirilir.
4.Başka bir tencerede unla tereyağ kavrulur,içine süt ilave edilir. bu karışım diğer karışıma eklenir.
5.Tuzu biberi eklenip biraz daha kaynatılır.

NOT:Blenderden geçirdikten sonra içine tavuk suyu tableti atarsanız ayrı bi lezzet veriyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder