27 Aralık 2009 Pazar

Firinda Makarna


MALZEMELER:

1/2 paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyag
1,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 domates

YAPILISI:

1.Tencereye suyu koyup kaynatın. Bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyagini koyup kızdırın.
2.Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. en son 3 su bardağı süt devamlı karıştırarak azar azar ekleyin.
3.Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.
4.Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin. makarnalar yumuşayana kadar pişirin. pişince süzüp geniş bir kaseye alın.
5.Beşamel sosu ekleyip karıştırın. kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
6.Tüm karışımı dikdörtgen pyrex'e döşeyin. üzerine kalan kaşar rendesini serpin. en üste halka halka doğranmış domatesleri dizin. 175C fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirin.

NOT:
1.Alternatif olarak makarna karisimina 1 kabak ve 1 havucu az yagda kavurarak ekleyebilirsiniz. (evdeki sebzeleri degerlendirmek ve sebze sevmeyen esime sebze yedirebilmek icin)
2.Alternatif olarak makarna ve beşamel sosun yanına yağda hafif kavrulmuş patlıcan, yeşil biber ve domatesi (hepsi küp doğranmış olacak) ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder