28 Aralık 2010 Salı

Firinda kofte & patates

Tarif cok sevdigim site portakal agacindan..birkac revize yaptim.

Malzemeler

yarım kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/4 demet maydanoz, doğranmış
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 yumurta

yarım çay bardağı zeytinyağı
3 patates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 sivribiber
2 domates
yarım çay bardağı kaynar su
hazırlanması:

1. köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. bu harcı bir gece buzdolabında bekletin.

2. fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün. patatesleri soyup daire şeklinde kesin. üzerlerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.

3. sivri biberleri ikiye bölün. içlerini çıkartıp patateslerin üzerine yerleştirin. domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin.

4. en üste cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin. yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatıp 250C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder