1 Ocak 2011 Cumartesi

Avci Boregi


Malzemeler:

4 yufka
250 gr. az yağlı/yağsız kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
½ su bardağı ceviz
1 yumurta
3 yemek kaşığı yağ
¼ su bardağı galeta unu
Tuz - karabiber
Ekstra : ¼ demet maydanoz

Yapilisi:

1)Cevizi iri parçalar haline getirmek için havanda ezin, bulgurların üzerine 1-2 ölçek de sıcak su ekleyin ve de soğanı minik küpler halinde doğrayın.
2)Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağı dökün ve kıymaları karıştırarak 5 dakika süre ile kavurmaya başlayın, kıymalar suyunu verip de rengi dönünce soğanı ekleyin ve bir 7-8 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğanlar yumuşayınca bulguru ekleyin, karıştırmaya malzemeleri harmanlamaya devam edin. Ardından ceviz kırıntıları ile , tuz ve karabiber serpin.
3)15-20 dakika sonunda maydonozu ekleyin.
4)Bir yufkayı tezgahınıza serin ardından kalan 2 yemek kaşığı yağ ile 2 yemek kaşığı suyu karıştırırak seyrelttiğiniz karışımı fırça yardımı ile yufkaya sürün, ardından ikinci kat yufkayı ilk yufkanın üzerine serin.
5)İki kat yufkayı 8 eşit parçaya bölün, hazırladığınız içten iki yemek kaşığı yufkanın geniş ucuna koyun, sigara böreği sarar gibi, geniş uçları içine katlayıp ve ince uca doğru sarın. Aynı işlemi diğer iki yufka için de yapın, bu şekilde 4 yufkadan 16 adet börek yapabilirsiniz.Böreklerin sarılması bitince, bir tabağa yumurta akını koyun, diğer bir tabaga da galeta ununu koyun.Böreğin ister tamamını isterseniz de benim gibi sadece üst kısmını önce yumurta akına ardından da galeta ununa batırın.
6)Önceden 175°C‘de ısıttığınız fırında 20-25 dakika süre ile alta yakın raflarda, börekleriniz gevrekleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder