3 Ocak 2011 Pazartesi

Ev de Pizza

Bu da oldu. Evde ilk pizzamizi yaptik. Aslinda daha once ekmek hamuru ile deneme yapmistik. Tabii ince hamur seven bir cift olarak ekmek ustu pizza malzemeleri seklinde ki goruntuyu begenmedik.

Hamur tarifini mutfak sirlarindan domates sosu tarifini de Jamie Oliver dan aldim :)
Sonrasinda uzerine kasar parmesan rendesi hindi jambon mantar zeytin..
Tadi damagimda halen.

En yakin zamanda bir daha yapmaliyizzzz...

Pizza Hamuru icin malzemeler:

• 250 gr. saf beyaz un
• 5 çorba kaşığı zeytinyağı
• ½ çay kaşığı tuz
• ½ çay kaşığı kuru maya
• 150 ml ılık su

Hamur icin un, maya ve tuzu bir kaba ekleyip karistirin. Yavaşça su ve yağ ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru bir kaba koyup kapatın ve 1 saat kabarmaya bırakın.

Pizza domates sosu icin malzemeler:

• olive oil
• 4 cloves of garlic, peeled and finely sliced a bunch of fresh basil, leaves picked and torn
• 3 x 400g tins of good-quality, whole plum tomatoes
• sea salt and freshly ground black pepper

Jamie tum malzemeleri ocakta pisirip sonradan hamur uzerine ilave ediyor, ben sosu cigdem koydum.

Pizza sosu uzeri malzemeler yaraticiliginiza bagli..

Pizza 220 derecelik firinda 30 dk da pisiyor. Ilk 15 dk sonrasi tepsiyi ters yonunde cevirirseniz her bolgede homojen piser..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder