21 Ocak 2011 Cuma

Mantarli patatesli borek

Gecen gun yaptigim bir tarif...
Cok lezzetli oldu..ama biraz sogan azaltilabilir..

Malzemeler:
3 yufka
4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
200gr mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 orta boy patates, rendelenmiş
tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
üzerine yumurta sarısı

Yapilisi:

1)Soğan ve mantarları tavada, sıvıyağ eklemeden kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 kez çevirin.
2)Patatesleri ekleyip karıştırın. En son baharatları ilave edin.
3)1 yufkayı açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yere malzemeden biraz yayın. (altıda biri kadar) Yufkayı sarıp tepsinin şekline göre dolayın. (bu şekilde bir gece bekleyebilir)Pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder