8 Aralık 2010 Çarşamba

Yalanci Manti

Genelde yaptigim tariflere yer vermeyi seviyorum.
Bu tarifi cok sevdim. En yakın zamanda yapilmak uzere blog a ekliyorum. :)

Malzemeler

250 gr kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
pul biber, karabiber, tuz
2 adet yufka
yarım yemek kaşığı salça
1 adet et suyu tableti

üzerine: sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı naneli sos

Yapilisi:

Soğanı rendeleyelim, sarımsakları dövelim. Kıyma, tuz, karabiber, pul biber, soğan ve sarımsağı yoğurup iç harcımızı hazırlayalım. Yufkayı ortadan ikiye keselim. Bir parçayı alıp kıymayı kol böreği yapar gibi serip yufkayı rulo şeklinde saralım. ruloyu 2 cm kadar kalınlıkta dilimleyip fırın tepsisine fotoğraftaki gibi dizelim. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi fırına sürelim. 15 dk kadar fırında kızartalım. Daha sonra fırından alalım. Üzerine ayrı bir yerde kaynar su içine salça ve et bulyon koyarak karıştırdığımız suyu gezdirelim. Tekrar fırına sürüp 10 dk kadar suyu çekmesini bekleyelim. Sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ve tereyağlı naneli sos ile servis yapalım. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder