12 Ocak 2010 Salı

Domates Corbası



MALZEMELER:

2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı krema
et bulyon
tuz

HAZIRLANISI:

1)2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
2)1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin.Et bulyonu ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.
3)Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.



YAPILISI:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder