4 Ocak 2010 Pazartesi

Terbiyeli Tarhana Çorbası


MALZEMELER:

2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi siviyag
4 corba kasigi tarhana
2 corba kasigi salca
1 yemek kasigi toz kirmizi biber
İstege bagli et veya tavuksuyu
1 tatli kasigi kuru nane
3 dis sarimsak
Bir tutam tuz

YAPILISI:

1)Bir tencerenin icinde tereyagini ve siviyagini eritelim.
2)Salcayı ve toz kırmızı biberi icine koyup biraz kavuralım ve suyu ılave edelim
3)Bir taraftanda ayrı bir kabin icinde toz tarhanayi biraz sulandiralim su kaynadıkran sonra altini kisip tarhanayi yavas yavas karistirarak suya ilave edelim
4)Bir tasim kaynadiktan sonra sarmisak ve naneleri ezip corbanin icine ilave edelim.
5)1-2 dakika daha kaynadiktan sonra servise hazir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder