10 Nisan 2012 Salı

Cornflakesli Kurabiye


Tarif Mutfaksirlari.com dan..
Asagidaki tariften yaklaşik 18 adet cikiyor.
Kurabiyelerin ne kadar kabardigina inanamazsiniz..

Afiyet olsun..

Malzemeler:

1/4 su bardağı şeker
1 yumurta
50 gram margarin
1/2 paket kabartma tozu
200 gram mısır nişastası
250 gram şokella
1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
Büyük bir kase rondodan geçirilmiş sade cornflakes (mısır gevreği)

Yapılışı:

1) Şeker, yumurta ve margarin krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Kabartma tozu ve nişasta azar azar katılarak elle yoğurulur. Çok katı olmadan, hamur elden kurtuluncaya kadar nişasta eklenir.

2)Hamurdan küçük toplar yapılır, sonra bu toplar parmak şekline getirilir. Yağlı kağıt üzerine 2-3 cm aralıklarla dizilir (epey kabarıyor fırına girince).

3)Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 18-20 dakika pişirilir. Beyaz olacak, fazla kızarmamalarına dikkat edin.

4)Fırından çıkan kurabiyelerin iyice soğutmaya ve sertleşmeye bırakın.
Bir ufak tencerede bain-marie usulü şokellayı eritin. İçine sıvı yağı ekleyip çikolatayı inceltin.

5)İyice soğumuş ve sertleşmiş kurabiyeleri önce erimiş çikolataya sonra da cornflakes’e bulayıp yağlı kağıt üzerinde kurumalarını bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder