9 Nisan 2012 Pazartesi

Fajitas





Malzemeler:

500 gr. dana biftek
2 adet renkli dolmalık biber (sarı, yeşil)
3 adet etli kırmızıbiber
2 adet orta boy soğan
maydanoz
taze soğan
Zeytinyag
3 diş sarımsak
kırmızı pul biber
kekik
Karabiber
1,5 çay kasığı Kimyon
1 tatlı kaşığı limon suyu
tortilla ya da lavaş ekmeği

Yapılışı:

1) Biftekleri julyen seklinde doğrayın.

2) Marine icin sarimsak, zeytinyagi, limon suyu ve baharatlari kenarda karistiriniz. Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, ve marine sosunda etleri 1 saat dinlendirin.

3)Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.Geniş bir wok tavada yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin.

4) Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atılın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun.Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyın, fve sunum yapmadan once etlerin uzerine bolusturup servis edin.

5)Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla çok sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder