16 Nisan 2012 Pazartesi

Kombe



Sevgili gorumcemin tarifi.. Esim cok seviyor. Cok da cabuk hazirlanip 5 cayina hazir oluyor hemencecik..

Afiyet olsun herkese..


Malzemeler :

2 yumurta 
Un alabildiği kadar
Yarim paket margarin
1 bardak süt
1 paket maya
Tuz 
2 yemek kasigi tereyağı(eritilmis)

Yapilisi:

1)Yarım paket margarini eritiyoruz. Yoğurma kabının içine 1 su bardağı süt ilave ediyoruz. Bir paket yaş maya, 2 yumurta ve biraz tuz ve alabildiğine un ile kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuruyoruz.

2)Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra 2 parçaya bölüyoruz ve rulo yapıp elimizle biraz düzleştirdiğimiz hamurun üzerini sıvı yağ ile yağlıyoruz ve bıçak yardımıyla resimdeki gibi kesiyoruz.

3)Kalan hamurada aynı işlemi uyguluyoruz ve yağlanmış tepsiye kömbelerimizi diziyoruz. Üzerilerini bıçak yardımıyla hafifçe çiziyoruz ki kabardığında resimdeki gibi şekil alabilsin. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder