9 Nisan 2012 Pazartesi

Taze Kuskonmaz Salatasi



Yakin arkadasim Tuba'nin tarifi.. Taze kuskonmaz a Mayis ayindan itibaren marketlerde ulasabilirsiniz.
Taze feslegen buyuk onem tasiyor bu salatada..
Cam onu yetistirmem konusunda Tuba'dan bir fikir aldim.
En yakin zamanda Bauhaus yada Koctas'a gitmeli..

Malzemeler:

2 bag taze kuskonmaz
1 adet kirmizi dolmalik paprika biber
Taze feslegen
1 tatli kasigi seker
Limon
Zeytinyagi

Yapilisi:

1) Kuskonmazlarin kut kisimlarini bicak yardimi ile kesin.

2) Kaynayan sicak su dolu tencereye verev verev kesilen kuskonmazlari koyun ve yaklasik 8-10 dakika haslayin.

3) Haslanan kuskonmazlari buz dolu kaba atip ve yesil kalmasi icin soklayin.

4) Kirmizi paprikalari soyup kucuk kucuk dograyin.

5) Taze feslegenleri diger bir kosede kesiniz. Soguyan kuskonmazlara feslegen ve kirmizi biberleri ekleyin..

6) Salata sosu olarak saf zeytinyagi tuz seker ve limon u karistirip salataya ekleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder