19 Nisan 2010 Pazartesi

Firinda Biber Dolmasi


Malzemeler :

* Yarım kg orta boy dolmalık biber
* 1 su bardağı pirinç
* 2 orta boy soğan
* 1 domates rendesi
* 1 domates ( dolmalıkların üzeri için )
* 1 çay kaşığı kekik, nane, karabiber, arzuya göre pulbiber
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 Tatlı kaşığı salça
* Tuz

Yapılışı :

* Biberlerin içini temizleyin.
* Pirinç ayıklanıp, bir iki su yıkanıp süzülür.
* Soğan rendesi, domates rendesi, sıvıyağ, salça ve baharatlar güzelce birbirine özleşecek şekilde karıştırılır.
* Dolmaların içerisine, çok sıkışık olmayacak şekilde doldurulur.
* Üzerini kapak gibi kapatacak şekilde domates dilimiyle biberin ağzı kapatılır.
* Orta boy bir fırın tepsisine, yan yatacak şekilde dolmalıklar yerleştirilir.
* Dolmalıkların yarısına su gelecek şekilde su ilave edilip fırına verilir.
* Üzeri kızaran biberlerin, diğer tarafları çevrilip her tarafı kızaracak şekilde pişirilir

Not: Pirinc yerine bulgur ile yaptim,tam anlamiyla mukemmel oldu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder