16 Nisan 2010 Cuma

Karnabahar Yemegi


Malzemeler:

•1 orta boy karnabahar
•1 adet havuc
•1 büyük baş soğan
•1 yemek kaşığı domates salçası
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•yarım çay bardağı pirinç
•isterseniz 2 adet kurutulmuş sivribiber
•1 tatlı kaşığı tuz

Yapilisi:

1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.

2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. havuclari ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.

3. yüze yüz gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.

4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin.

5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

not: limon suyu karnabaharın kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasını sağlıyor. Dilerseniz 200 kg kiyma da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder