13 Nisan 2010 Salı

Prenses Muhallebi



Malzemeler:

Muhallebi icin:
1 adet yumurta
1 litre sut
1.5 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1.5 su bardagi un
125 gram margarin

Cikolatali Sos icin:
125 gr margarin
3 adet yumurta
4.5 corba kasigi pudra sekeri
4.5 corba kasigi kakao

Yapilisi:

1)Yumurta ve toz sekeri derin bir tencerede cirpin. Vanilya ve unu ekleyip karistirin. Sutu azar azar ilave edin.Putursuz kivama gelene kadar mikserle cirpin.
2)Tencereyi ocagin uzerine alin.Devamli karistirarak kisik ateste koyulasincaya kadar karistirin. Birkac dakika daha kaynatip ocaktan alin.
3)Muhallebiyi soguyana kadar mikserle cirpin.Dikdortgen seklindeki cama dokup yayin.İyice sogumasi icin serin bir yerde bekletin.
4)Sos icin: Margarini eritip ilitin.Derin bir kaseye alip pudra seker ve kakaoyu ilave edin. Mikserle 2-3 dakika cirpin.Yumurtalari sosa tek tek yedirerek ekleyin. Ve mikserle 4-5 dakika daha cirpin.Sos kivama gelince soguk muhallebinin uzerine dokup yayın.Buzdolabinda 2-3 saat bekletip servis yapin. Uzerine dilerseniz servis sirasinda hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder