16 Nisan 2010 Cuma

TARÇINLI & FINDIKLI KEK

BENİM TARÇINLI & FINDIKLI KEKİM

Malzemeler ;
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı süt (yoğurtta olabilir ama süt daha yumuşak olmasını sağlar.)
biraz un (unun miktarı göz kararı koyuyorum ama bir kaseden biraz daha fazla olabilir bildğimiz kek hamuru ne çok cıvık nede çok sert)
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
1 fincan dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı tarçın


Yapılisi:


1)yumurtaları ve şekeri iyice çırp ,üzerine ayçiçek yağını ve sütü ekle ve çırpmaya devam et.
2)Üzerine unu ekle ,unu eklediğinzde çırpmaya başlamadan önce kabartma tozlarını karbonatı ve vanilyayı önce unla karıştırıp sonra çırpmaya başla.Bu işlem daha çok kabarmasını sağlar.
3)Tarçını ve dövülmüş fındığı bu karışıma ekle.iyice hamuru karıştırdıktan sonra orta büyüklükte tepsiyi yağla üzerine karışımı dök. Önceden 140 dereceye açtığın fırına koy 140 derecede önce kabarmasını sağla hafif kabarmaya başlayınca derecesnı 170 dereceye çıkarıp o şekilde pişmesini sağla.

Not: Karbonat ve ilk etapta düşük derecede pişirdiğiniz kekiniz daha bu şekilde daha çok kabaracaktır.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder